TRAPPTORN

TRAPPTORN

Enligt arbetsmiljöverkets regler för säkra ställningar skall tillträde till ställningen egentligen alltid bestå av en trappa.

Lodrät stege är för det mesta olämplig som enda tillträdesled. Man måste även snabbt och säkert kunna ta sig ner från ställningen vid brand eller annan fara om man inte kommer åt den ordinarie tillträdesleden. Det behövs alltså tillräckligt med trappor för att kunna ta sig ner överallt. Därför är trapptorn något som passar sig bra vid arbete på lite högre höjder.

Ett trapptorn underlättar arbetet

Ett trapptorn till byggställningen underlättar och förenklar också arbetet när du ska ta dig upp och ner. Det är betydligt lättare att gå upp med material i händerna i en trappa än vad det är att klättra upp i en stege.

Hur används ett trapptorn?

Trappan monteras alltid utanför ställningen i ett fack antingen 3,07m långt eller 2,57m. Trapptornet utanför ska alltid ha samma längd som ställningssektionen innanför. Plattformarna behöver också ligga i samma nivå som trappans avslut. När du går upp för den första trappan går du sen in i ställningen på plattformen och runt till nästa trappa. Trapporna bygger alltid 2m på höjden.

 

Fristående trapptorn

Du kan också bygga helt fristående trapptorn för att tex få en säker uppgång till ett tak. Då det inte finns någon ställning längs fasaden på insidan av trappan bygger man ett dubbelt trapptorn med plattformar på ena sidan och trappor på andra men räcken runt om hela konstruktionen, med undantag för utgången från trappan.

För att bygga ett trapptorn krävs betydligt mer än bara en trappa eller två. Du behöver ha spiror/ramar, räcken, tvärbommar, fötter mm, lite beroende på vilket ställningssystem du använder dig av.

Våra trappor tillverkas bara i aluminium då dem skall vara hanterbara för en person.

Nedan finner ni enkla trapptorn uträknade med allt som behövs till både ramställning och modulställning. Dessa trapptornen kräver att det finns en befintlig ställning att ställa det mot.

Alla våra ställningsprodukter är självklart certifierade av RISE och certifikat hittar ni nedan.

Psst, Är du företagare? Har du gått ställningsutbildning för att få bygga ställning?

Det kan du nämligen göra smidigt online här:

Trapptorn till Rampaket alu 1 vån

13,500.00 kr

Trapptorn till Rampaket alu 2 vån

22,400.00 kr

Trapptorn till Rampaket alu 3 vån

32,500.00 kr

Trapptorn till Ramställning stål 1 vån

13,500.00 kr

Trapptorn till Ramställning stål 2 vån

22,400.00 kr

Trapptorn till Ramställning stål 3 vån

32,500.00 kr
Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Affär
önskelista
0 items Vagn
Mitt konto

GÖR EN FÖRFRÅGAN

OFFERT FÖRFRÅGAN

Gör en FÖRFRÅGAN